Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@12:01:19 GMT

کتابت دیوان امام خمینی (ره) توسط هنرمند هندی+ عکس و فیلم

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۲۷۸۹۱

کتابت دیوان امام خمینی (ره) توسط هنرمند هندی+ عکس و فیلم

‍‍‍‍‍‍

دیوان امام خمینی(ره) به کوشش شمیم احمد بجنوری، خوشنویس اهل سنت کشور هند، همزمان با سالروز عروج ملکوتی امام(ره) کتابت شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دیوان امام خمینی(ره) در بخش هنرهای ایرانی - اسلامی مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور توسط خوشنویس اهل سنت هندی، شمیم احمد بجنوری که به آثار امام خمینی(ره) علاقه‌مند است، به خط نستعلیق بر روی پوست کتابت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام خمینی(ره) از سنین نوجوانی شروع به استنساخ در اشعار کسانی چون ملک‌الشعرای بهار، میرزا اشرف‌الدین قزوینی و حجت لاری کرده‌اند و به دلیل ارتباط عمیق با فرهنگ ایرانی اسلامی، در آثار خود به اشعار شعرایی چون حافظ و مولانا در بیش از 100 مورد استشهاد کرده‌اند.

از قدیمی‌ترین آثار شعری امام(ره) می‌توان به «آثار الحجه» و «آینه دانشوران» اشاره کرد. اشعار امام(ره) در حوادث مختلفی مفقود شده‌اند که پس از پیروزی انقلاب به اصرار خانم فاطمه طباطبایی، عروس ایشان، اشعاری در قالب‌های گوناگون با مضامین عرفانی سرودند که پس از رحلتشان در چند دفتر با عناوین «سبوی عشق»، «باده عشق»، «نقطه عطف» و «محرم راز» منتشر شد و سرانجام همه این آثار در مجموعه‌ای واحد به نام «دیوان امام(ره)» به چاپ رسید.

اثر کتابت شده توسط هنرمند هندی شامل غزلیات و بخش اول اشعار دیوان حضرت امام خمینی (ره) است که همزمان با سالروز عروج ملکوتی ایشان کتابت شده است.کشور هندوستان، میراث‌دار سنت کتابتی است که نزدیک به هزار سال قدمت دارد؛ به طوری که کتابت آثار ادبی، نسخه‌های خطی، کتبیه‌نگاری‌ها، شجره‌‌نویسی‌ها، اسناد و فرمان‌های بسیاری از گذر این سده‌ها به یادگار باقی مانده است. نمونه‌های بی‌نظیری از این میراث مشترک در بسیاری از اماکن تاریخی و موزه‌ها حفظ و نگهداری می‌شود.

خوشنویسان و نقاشان معاصر عاشق هندی علاقه‌مند به ایران با تلاش و ممارست می‌کوشند سنت نیاکان خویش را حفظ ‌کنند و فرهنگ خوشنویسی و کتاب‌آرایی را زنده نگاه دارند. در راستای احیای این سنت، مجموعه‌های بی‌نظیری از قرآن کریم و شجرنامه‌ها در مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور توسط هنرمندان هندی تهیه شده است.

همچنین این دسته از هنرمندان با بهره‌گیری از هنر خود و با  همکاری بخش احیای میراث مکتوب مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور توانسته‌اند بسیاری از نسخ خطی را بازسازی و مرمت کنند، این آثار بر پایۀ هنرهای سنتی هند و با هدف حفظ و حمایت از این میراث مشترک ارزشمند خلق شده‌اند.

از جمله آثار خلق توسط شمیم احمد بجنوری در مرکز بین المللی میکروفیلم نور می‌توان به کتابت بزرگ‌ترین شاهنامه ی جهان و کوچک‌ترین صحیفه سجادیه جهان اشاره کرد.

مرمت «بزرگترین قرآن خطی آسیا» به‌دستور رهبر معظم انقلاب در هند+ عکس

در ادامه می‌توانید بخش‌هایی از دیوان کتابت شده امام(ره) توسط این هنرمند هندی را ببینید:

 

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار هند امام خمینی ره شعر اخبار هند امام خمینی ره شعر امام خمینی ره دیوان امام امام ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۷۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ درخت پسته به کمیته امداد امام خمینی خلیل آباد اهدا شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد فانی مغانی ظهر سه شنبه در مراسم پلاک کوبی درختان پسته که با حضور فرماندار و امام جمعه شهرستان خلیل آباد اظهار کرد: طرح شجره طیبه یک طرح ادامه دار است لذا در اجرای این پویش طرح ماندگار تعداد ۲۰۰ درخت فقط از یک روستا به این نهاد برای کمک رسانی به نیازمندان واگذار شد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی خلیل آباد افزود: به مرور دیگر روستاها هم در این امر خدا پسندانه مشارکت و همکاری خواهند داشت.

وی گفت: این پویش طرح ادامه دار است و در کلیه روستاهای شهرستان برنامه اطلاع رسانی این طرح انجام می‌شود.

به گفته فانی پرداخت زکات مستحبی از درختان پسته، انگور دام و یا کندوی زنبور عسل و… در شهرستان در حال اجرا است که روستا به روستا با حضور کارشناسان این نهاد صورت می‌گیرد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی خلیل آباد اظهار کرد: در سال گذشته مردم این شهرستان بیش از ۵۵ میلیارد ۴۷۳ میلیون ریال در بحث پرداخت زکات جهت کمک به محرومان و نیازمندان کمک داشتند.

کد خبر 6099405

دیگر خبرها

  • این تصاویر پربازدید شد؛ اقدام معلم فداکار در سیل+ ویدئو
  • نمایشگاه کتاب تهران امروز آغاز به کار می کند
  • ارائه خدمات فرودگاهی به ۳ هزار و ۲۰۰ مسافر در روز
  • ۳ هزار زنجانی به مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)اعزام می شوند
  • اجرای طرح توسعه خدمات فرودگاهی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • افتتاحیه سی و پنجمین نمایشگاه کتاب در مصلی برگزار می‌شود
  • ۲۰۰ درخت پسته به کمیته امداد امام خمینی خلیل آباد اهدا شد
  • روش تربیتی امام خمینی(ره) و نقطه اوج حکومت مهدوی
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد